3 gratis sites, der får dig til at skrive bedre

Af | 2021-09-25T19:56:33+02:00 25. september 2021|Kategorier: Inspiration, Skrivevaner, Sprog|Tags: , , |0 Kommentarer

Der er mange faktorer, når du lykkes som skribent. Det handler om vedholdenhed og skriverytme. Et godt sprog og en fornemmelse for, hvad læserne interesserer sig for. Der er også noget med sprogøret og nok en smule talent for at sætte sætninger sammen. De ting er alt sammen vigtige.

Samtidig er der også de konkrete værktøjer. Det er dem, du har i den skribent-værktøjskasse. Dem, du griber til, når du går i stå, eller når du er i tvivl om noget. De værktøjer eller ressourcer, du trækker på, kan være meget vigtige for at få dig videre i din skriveproces. Der er mange gode online-ressourcer derude, og her får du tre, som jeg selv vender tilbage til igen og igen.

1) Sproget.dk

Sproget.dk er den allround-side, du går til, når der er noget i forhold til dansk grammatik, som du er i tvivl om. Her kan du slå alle regler op, så du sikrer dig, at dine tekster er knivskarpe. Du kan fordybe dig i temaer som dialekter, ungdomssprog eller sproget på de sociale medier, hvad der giver dig god inspiration, hvis du for eksempel skal skrive en autentisk dialog. Jeg kan også godt lide sektionen Leg og lær, hvor du finder et utal af grammatik-quizzer, så du kan træne og blive skarpere på sprogets byggesten. Det er en skarphed, der får dig til at skrive bedre.

2) Ordnet.dk

Ordnet.dk er en herlig, nørdet side, som på en gang både er enkel og overvældende. Du finder simpelthen alle danske ord på den her side. Det gælder både Den Danske Ordbog, der dækker det danske sprog fra 1950 og frem, og den ældre Ordbog over det danske Sprog, der dækker dansk i perioden 1700-1950. Er du i tvivl om et ords betydning, oprindelse eller brug, så finder du det, og slår det op på Ordnet.

3) Wikihow.com

Wikihow.com er på engelsk, men det er en meget overskuelig side, der er fuld af gode tips og ideer, der bliver præsenteret på en meget overskuelig måde. Du kan finde vejledninger i stort set alt på Wikihow, men deres skrivekategori er virkelig god. Se for eksempel denne visuelle vejledning i at skrive en novelle – det er god inspiration, der virkelig giver lyst til at skrive.

Du behøver ikke mere

Der er et væld af ressourcer online til vordende skribenter. De er spændende at gå ombord i, men vær opmærksom på at de ikke kommer til at tage tid fra det vigtigste: Nemlig at du sidder ned og skriver. Med de tre sites herover (og selvfølgelig den her blog), er du godt hjulpet. Du behøver ikke mere, hvis du vil skrive bedre.

Når vi taler om at skrive…

… så udkommer min nye e-bog 100 ideer til mikroventyr i dag. Den handler ikke om sprog eller skriveprocesser, men du får et væld af ultrakonkrete og lettilgængelige tips til dit første (eller næste) mikroeventyr, der kan inspirere dig til at skrive. Bogen er en lækkert designet PDF-fil, som du kan læse på din foretrukne enhed. Du har adgang til bogen 24 timer i døgnet, 365 dage om året, og du kan printe den ud i A4-format, hvis du ønsker det.

Åbningstilbud: Spar 50 %

Bogen koster 100 kroner – det svarer lige nøjagtig til en krone pr. idé. Men som læser af Søndagsposten har du mulighed for at købe den til halv pris. Du skal blot gøre det her:

Så får du med det samme adgang til mit online-læringsunivers, hvor du henter bogen. Tilbuddet gælder frem til midnat mandag den 27. september 2021.

Skrive bedre
KØB 100 IDEER TIL MIKROEVENTYR

Læs de seneste artikler

  • Skrivevaner

5 ting, du skal undgå, når du bygger en skrivevane

17. december 2021|0 Comments

Hvis du har læst med på min blog eller på Søndagsposten et stykke tid, så ved du, at jeg i høj grad tror på vaner som nøglen til det gode skrivearbejde. Det handler ikke om,

  • Skriverytme

30 inspirerende bogtitler, der giver dig lyst til at skrive

11. december 2021|0 Comments

Forleden kastede jeg mig ud i en ret sjov øvelse. Det var en af mine venner, der også er forfatter, der anbefalede mig den, og den er meget enkel at gå til. Faktisk kan du

  • Ole Ditlev Nielsen

Enkle tips til at slutte din tekst

3. december 2021|0 Comments

Der er masser af tips og ideer til, hvordan du kan indlede din tekst. Det handler om at fange læseren, starte med det vigtigste eller med engagerende storytelling og alle de andre råd, du sikkert

  • Redigere tekst

3 tips til at redigere din tekst

26. november 2021|0 Comments

Hvis du har det ligesom mig, så har du måske den der følelse af at være færdig, når du har sat det sidste punktum i en tekst, du har skrevet. Det er en god følelse,

  • Skrive om

10 ideer til hvad du kan skrive om

5. november 2021|0 Comments

Har du det sådan, at du gerne vil skrive, men er kommet i tvivl om, hvad du gerne vil skrive om? Det er helt normalt. Af og til løber man bare tør for ideer. Det

3 ideer til at stjæle som en kunstner

29. oktober 2021|0 Comments

I denne uge har jeg genlæst Austin Kleons lille, men inspirerende bog Steal Like an Artist. Den giver et skub til kreativiteten, lyst til at skrive og konkrete ideer til skrivearbejdet. Steal Like an Artist

Om forfatteren:

Ole Ditlev Nielsen (f. 1975) er forfatter, der har skrevet en række anmelderroste fagbøger om undervisning, forandringer og stress. Siden 2011 har han holdt en lang række foredrag, kurser og workshops over hele Danmark. Ole bor i Ørestad, er gift, har to børn og tilbringer mindst en måned om året i Sydøstasien, hvor han samler inspiration til nye skriveprojekter.

Læg en kommentar