At skrive: Kunst eller håndværk?

Af | 2018-10-24T10:18:13+02:00 24. oktober 2018|Kategorier: Inspiration, Skrivevaner, Sprog|Tags: , , |0 Kommentarer

Der er to overordnede tilgange til arbejdet med at skrive.

Den ene hævder, at det at skrive er en kunst.

Den anden insisterer på, at det at skrive er et håndværk.

Der er tilhængere i begge lejre. Der er dem, der vil sige, at det gode sprog og den engagerende tekst, der rører læseren, er et udslag af et særligt talent. Disse tilhængere vil sige, at det kun er de færreste, der har sådant et talt, og den virkelig gode tekst derfor er at betragte som kunst.

Overfor står så dem, der insisterer på, at den gode tekst er resultatet af godt håndværk. At den er skrevet af en forfatter, journalist eller en veluddannet kommunikationsmedarbejder, der har lært sig sprogets bolte og møtrikker. En person, som ved hvordan man bygger en tekst op fra dens begyndelse til dens slutning, så teksten får størst mulig effekt og virker bedst.

Det er ikke et enten eller

Jeg tænker, at det ikke behøver at være så sort og hvidt. Når du skal skrive en tekst, er det ikke et spørgsmål, om du er en kunstner eller en håndværker. Jeg tror på, at du kan være begge dele.

Jeg tror også, at hvis du vil skrive smukke tekster, der gør en forskel for dine læsere, så er du bedst rustet, hvis du har dit fundament på plads. Jo mere, du kan håndværket, jo bedre muligheder har du for at udfolde din kunst.

Derfor:

Lær håndværket og lad din kunst skinne gennem det.

Det er sådan, du skriver de bedst mulige tekster.

Tilbud på e-bogsversionen af Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening

Saxo har denne weekend et fantastisk godt tilbud på e-bogs-versionen af den nye bog om slow living. Du kan frem til midnat søndag købe den for lige under 100 kroner – det er rundt regnet en tredjedel af, hvad en indkøbstur i Netto plejer at koste. Det er ikke så meget for et nyt perspektiv på begrebet tid og en konkret opskrift på et langsommere, men mere meningsfuldt liv. Du finder tilbuddet her.

KØB BOGEN MED RABAT

 

Slow living

Om forfatteren:

Ole Ditlev Nielsen (f. 1975) er forfatter, der har skrevet en række anmelderroste fagbøger om undervisning, forandringer og stress. Siden 2011 har han holdt en lang række foredrag, kurser og workshops over hele Danmark. Ole bor i Ørestad, er gift, har to børn og tilbringer mindst en måned om året i Sydøstasien, hvor han samler inspiration til nye skriveprojekter.

Læg en kommentar