3 tips til en bedre skriverytme

Af | 2021-08-07T16:45:31+02:00 7. august 2021|Kategorier: Ikke-kategoriseret|0 Kommentarer

Måske kender du noget i retning af det her?

Du har en god idé til noget, du gerne vil skrive. Måske er det en artikel, et essay, en fagbog eller en spændende roman. Du starter fuld af entusiasme. Begynder at skrive, føler dig begejstret og inspireret.

Og så, gradvis, skriver du mindre og mindre på dit projekt. Der går længere og længere tid mellem hver skrivesession. Entusiasmen bliver mindre. Dit skriveprojekt dør ud, som luften der siver ud af en ballon. Til sidst ender det i en skrivebordsskuffe eller i en folder gemt væk på din computer.

Jeg har prøvet det selv. Mange gange.

Det er ikke fordi, ideen er dårlig. Heller ikke fordi det, der er skrevet indtil nu, er ringe (men helt sikkert ufærdigt). Det, der mangler, er en god skriverytme.

En fast rytme, hvor du får skrevet kontinuerligt, er afgørende. Det rytmiske skrivearbejde over tid, trumfer altid den enkelte dags inspiration, hvis du vil gøre et skriveprojekt færdigt.

3 tips til en god skriverytme

Herunder får du mine bedste ideer til en god skriverytme. De kan gøre en kæmpe forskel for dig.

1) Skriv på samme tidspunkt hver dag

Sylvia Plath stod tidligt op og skrev, inden hendes børn vågnede. Franz Kafka var en natugle og skrev om natten. Hvilket tidspunkt, du skriver på, er ikke afgørende, men du finder meget nemmere en rytme, hvis du skriver på samme tidspunkt hver dag, om det så kun er 20 minutter.

2) Gå på flytilstand

Distraktioner, især de digitale, er forfatterens fjende. Sæt din telefon og computer på flytilstand, når du skriver, eller brug en app som Freedom til at sikre dig koncentration og fokus.

3) Hav et bliss-sted

Forfatteren og kunstneren Austin Kleon anbefaler alle, der arbejder kreativt at have et bliss-sted. Det er det sted, hvor du skriver. Et sted, hvor du føler dig godt tilpas og fokuseret. Kan du indrette sådan et sted i dit hjem? Eller finde et sted, måske køkkenbordet, der fungerer som bliss-sted, når du er alene hjemme og kan skrive uforstyrret.

Mere inspiration: Skriv din livshistorie

Skriv din livshistorie er et audiokursus med syv grundige lektioner, du kan lytte til igen og igen. Du får en proces, der kan virke uoverskuelig delt op i en enkel proces, som du kan følge skridt for skridt. Der er mere end tre timers velproduceret lyd, PDF-worksheets og en Word-skabelon, du kan bruge til din bog.

Du har adgang til materialet 24 timer i døgnet, 365 dage om året og på den enhed, du foretrækker, telefon, tablet eller computer. Skriv din livshistorie koster 245 kroner, og du kan se meget mere her.

Skriv din livshistorie nu

Om forfatteren:

Ole Ditlev Nielsen (f. 1975) er forfatter, der har skrevet en række anmelderroste fagbøger om undervisning, forandringer og stress. Siden 2011 har han holdt en lang række foredrag, kurser og workshops over hele Danmark. Ole bor i Ørestad, er gift, har to børn og tilbringer mindst en måned om året i Sydøstasien, hvor han samler inspiration til nye skriveprojekter.

Læg en kommentar